Zespół Szkolny w Stanisławowie
05-304 Stanisławów
ul. Szkolna 4 i 4A 

II śniadanie - zdrowo i kolorowo

W naszej szkole odbyła się akcja „II śniadanie – zdrowo i kolorowo”. Głównym celem tego przedsięwzięcia było zwiększenie świadomości na temat zdrowego odżywiania i roli śniadania w diecie dziecka. 10 marca uczniom klas IV-VIII zaprezentowano film edukacyjny: „Piramida Zdrowego Żywienia i  Stylu Życia dla dzieci i młodzieży”, natomiast 17 marca pod okiem wychowawczyń uczniowie przygotowali śniadanie w salach lekcyjnych. Pamiętając o higienie i bezpieczeństwie, uczniowie każdej klasy przygotowali swoje zdrowe i pożywne drugie śniadanie. Były to kolorowe i zdrowe kanapki, owocowe i warzywne szaszłyki, koktajle oraz różnego rodzaju sałatki. Uczniowie naszej szkoły, dzięki takim warsztatom kulinarnym, mieli możliwość praktycznego zastosowania poznanych zasad zdrowego odżywiania, a przy okazji wykazania się kreatywnością i pomysłowością, bo oferta menu była imponująca.

Wszystkim uczniom i nauczycielom dziękujemy za zaangażowanie.

MAR

22

Dzień na zielono

MAR

21

Światowy Dzień Zespołu Downa

Dzień kolorowej skarpetki

MAR

20

Dzień na opak

ubrania zakładamy na lewą stronę

MAR

19

Dzień szalonej fryzury

MAR

18

Dzień bez plecaka

LUT

5

Tłusty czwartek

II śniadanie - zdrowo i kolorowo

W naszej szkole odbyła się akcja „II śniadanie – zdrowo i kolorowo”. Głównym celem tego przedsięwzięcia było zwiększenie świadomości na temat zdrowego odżywiania i roli śniadania w diecie dziecka. 10 marca uczniom klas IV-VIII zaprezentowano film edukacyjny: „Piramida Zdrowego Żywienia i  Stylu Życia dla dzieci i młodzieży”, natomiast 17 marca pod okiem wychowawczyń uczniowie przygotowali śniadanie w salach lekcyjnych. Pamiętając o higienie i bezpieczeństwie, uczniowie każdej klasy przygotowali swoje zdrowe i pożywne drugie śniadanie. Były to kolorowe i zdrowe kanapki, owocowe i warzywne szaszłyki, koktajle oraz różnego rodzaju sałatki. Uczniowie naszej szkoły, dzięki takim warsztatom kulinarnym, mieli możliwość praktycznego zastosowania poznanych zasad zdrowego odżywiania, a przy okazji wykazania się kreatywnością i pomysłowością, bo oferta menu była imponująca.

Wszystkim uczniom i nauczycielom dziękujemy za zaangażowanie.

MAR

22

Dzień na zielono

MAR

21

Światowy Dzień Zespołu Downa

Dzień kolorowej skarpetki

MAR

20

Dzień na opak

ubrania zakładamy na lewą stronę

MAR

19

Dzień szalonej fryzury

MAR

18

Dzień bez plecaka

LUT

5

Tłusty czwartek