Zespół Szkolny w Stanisławowie
05-304 Stanisławów
ul. Szkolna 4 i 4A 

II śniadanie - zdrowo i kolorowo

W naszej szkole odbyła się akcja „II śniadanie – zdrowo i kolorowo”. Głównym celem tego przedsięwzięcia było zwiększenie świadomości na temat zdrowego odżywiania i roli śniadania w diecie dziecka. 10 marca uczniom klas IV-VIII zaprezentowano film edukacyjny: „Piramida Zdrowego Żywienia i  Stylu Życia dla dzieci i młodzieży”, natomiast 17 marca pod okiem wychowawczyń uczniowie przygotowali śniadanie w salach lekcyjnych. Pamiętając o higienie i bezpieczeństwie, uczniowie każdej klasy przygotowali swoje zdrowe i pożywne drugie śniadanie. Były to kolorowe i zdrowe kanapki, owocowe i warzywne szaszłyki, koktajle oraz różnego rodzaju sałatki. Uczniowie naszej szkoły, dzięki takim warsztatom kulinarnym, mieli możliwość praktycznego zastosowania poznanych zasad zdrowego odżywiania, a przy okazji wykazania się kreatywnością i pomysłowością, bo oferta menu była imponująca.

Wszystkim uczniom i nauczycielom dziękujemy za zaangażowanie.

MAJ

15

Egzamin ósmoklasisty – język obcy nowożytny

MAJ

14

Egzamin ósmoklasisty – matematyka

MAJ

13

Egzamin ósmoklasisty – język polski

MAJ

3

Rocznica uchwalenia Konstytucji z 1791 roku

MAJ

2

Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej

KWI

2

Światowy Dzień Świadomości Autyzmu

II śniadanie - zdrowo i kolorowo

W naszej szkole odbyła się akcja „II śniadanie – zdrowo i kolorowo”. Głównym celem tego przedsięwzięcia było zwiększenie świadomości na temat zdrowego odżywiania i roli śniadania w diecie dziecka. 10 marca uczniom klas IV-VIII zaprezentowano film edukacyjny: „Piramida Zdrowego Żywienia i  Stylu Życia dla dzieci i młodzieży”, natomiast 17 marca pod okiem wychowawczyń uczniowie przygotowali śniadanie w salach lekcyjnych. Pamiętając o higienie i bezpieczeństwie, uczniowie każdej klasy przygotowali swoje zdrowe i pożywne drugie śniadanie. Były to kolorowe i zdrowe kanapki, owocowe i warzywne szaszłyki, koktajle oraz różnego rodzaju sałatki. Uczniowie naszej szkoły, dzięki takim warsztatom kulinarnym, mieli możliwość praktycznego zastosowania poznanych zasad zdrowego odżywiania, a przy okazji wykazania się kreatywnością i pomysłowością, bo oferta menu była imponująca.

Wszystkim uczniom i nauczycielom dziękujemy za zaangażowanie.

MAJ

15

Egzamin ósmoklasisty – język obcy nowożytny

MAJ

14

Egzamin ósmoklasisty – matematyka

MAJ

13

Egzamin ósmoklasisty – język polski

MAJ

3

Rocznica uchwalenia Konstytucji z 1791 roku

MAJ

2

Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej

KWI

2

Światowy Dzień Świadomości Autyzmu